sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Alpakkasukat


Talvi tuli ja oli aika kaivaa kaapista villasukat esiin. Huomasin, etten ole näistäkään tehnyt tänne postausta. Tosin eipä näissä mitään postattavaa oikein olekaan: perussukat raidoilla. Nämä on vaan niin mukavat jalassa, kun eivät yhtään pistele. Alpakkalanka tuntuu tosi sileältä ihoa vasten. Varren jälkeen neuloin sukkaosaan alpakkalangan rinnalla tavallista valkoista ompelulankaa, jotta sukasta tulisi kestävämpi. Ja ainakin viime talven nämä ovatkin hyvin kestäneet.

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kotitossuja

 
Lanka: Novitan Miami

Taas näitä vanhoja töitä, joista en ole muistanut tehdä postausta. Minulla on nyt neljät Mary Jane -tossut: kahdet alpakanvillaiset ja kahdet puuvillalangasta virkatut, joita voi aina vaihtaa kodin lämpötilan mukaan.


tiistai 16. lokakuuta 2012

Vauvalle samanlaiset


Riitti se kangas juuri ja juuri vauvan joogahousuihinkin! Niistä tuli kuitenkin niin pienet, ettei poika niitä kauaa ehdi pitämään. Kaava on taas ihan tavallinen housun kaava. Resoreista en saanut ihan niin pitkiä kuin olisin halunnut, koska sekin kangas oli vähissä. Nyt voidaan pojan kanssa kotoilla samanlaisissa kotihousuissa :).


Helpot ompelutyöt ovat tällä hetkellä melkein ainoita käsitöitä, mitä vauvan päiväunien aikana ehdin tehdä. Tuntuu, ettei viitsi aloittaa mitään suuritöisempää projektia, kun sitä saisi tehdä vain aivan liian pienissä pätkissä. Neuletöitä kun ei ole kiva lopettaa kesken kerroksen tai muutenkaan kiinnostavassa kohdassa :).


tiistai 9. lokakuuta 2012

Joogahousut


Ompelin itselleni meandi-tyyppiset kotihousut ruskeasta trikoosta. Lahkeissa on pitkät resorit, joita voi pitää suorina tai taitettuina. Kaavana käytin tavallista housujen kaavaa. Ruskeaa trikoota jäi niin vähän jäljelle, että saa nähdä riittääkö siitä vielä vauvan housuihin.

Ennen kuin uskalsin alkaa leikkelemään tuota kalliimpaa trikoota tein tällaiset koehousut jämätrikoonpalasta ja harmaasta resorista.


maanantai 1. lokakuuta 2012

Lintuhelistin



Kävin valokuvia läpi ja löysin käsityökuvia, joista en ollut muistanut tehdä postausta. Tässä niistä ensimmäinen. Nämä kuvat on otettu kesällä, jolloin poika vielä suostui leikkimään helistimillä. Lintuhelistimen ohje löytyi Tyttö kylmän maan -blogista. Helistimen sisään laitoin vanua ja riisillä täytetyn yllätysmunan muovikuoren.