torstai 28. kesäkuuta 2012

Hypistelyriepu


Tässä vaihteeksi tällainen "lelu", joka ei ole pojan mielestä kovin kiinnostava. Vauva tykkää kyllä lelujen pesulapuista, mutta koska tämän rievun hypistelyjutut ovat vaan kangasta, eivätkä rapise, niin ne eivät ole kivoja. Riepu on tehty flanellista ja puuvillakankaasta ja eteen on applikoitu itse värjäämäni totorokuvio. Seuraavaksi pitää leikellä vaatteista pesulappuja irti ja ommella uusi kiinnostavampi riepu.

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Vihaiset linnut


Neuloin ihan perustumput vaaleansinisestä alpakkalangasta. Kirjailut ovat alpakkaa ja puuvillaa. Vauva tykkää, kun lapasissa on joku kuva mitä tuijotella.


sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kukkahattutäti


Ompelin itselleni kesähatun samasta kankaasta, josta tein pari postausta aiemmin pojan kukkahousut. Hatun malli on omasta päästäni, myös kirjaimellisesti. Esimerkiksi reunakaistale on leikattu päänympärykseni mukaan. Hattu koostuu kuudesta kolmionmallisesta kappaleesta. Lippa on tavallaan lierin ja lipan välimuoto. Pitää tehdä tällainen vauvallekin, onhan pojalla jo samaa sarjaa housutkin. 

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Pala kakkua


Tämä herkullinen neulatyyny on huovutettu superlonpalan ympärille. Leikkasin superlonlevystä kolmion muotoisen palan ja kiinnitin villat siihen ensin neulahuovuttamalla harvasti kauttaaltaan. Tämän jälkeen märkähuovutin työn kunnolla. Nuppineulanonparellit on tietysti valittava sävyihin sopivasti. Nyt minulla ei ollut kaikkia värejä tarjolla, joten päädyin noihin.

 

Käytän tätä vielä nuppineuloille, mutta kun poika kasvaa, hän saa kakun leikkeihinsä (ilman neuloja tietenkin :)). Silloin siihen voisi vaikka ommella jotain koristeita ja kermapursotuksia päälle. Neulat tarttuvat superloniin hieman liian tiiviisti, joten parhaimmillaan kakku toimii varmaan juuri leikkiruokana. Nähtäväksi jää, suostuuko poika leikkimään pinkillä kakulla vai vievätkö autoleikit voiton.