perjantai 30. joulukuuta 2011

Kauluri vauvalle


Neuloin vauvalle kaulurin Novitan valkoisesta alpakkalangasta. Ohjeen löysin Ullaneuleesta. Kaulurissa on 66 silmukkaa ja se on neulottu 3,5 mm sukkapuikoilla.

Saa nähdä, milloin ehdin tehdä seuraavan postauksen, sillä tänään on vauvan laskettu syntymäaika! Nyt siis jännäillään kumman vuoden puolella vauva mahtaa syntyä :)

tiistai 27. joulukuuta 2011

Totorolapaset


Ohje: Norwegian Totoro Mittens (Raverlystä)
Lanka: kaksinkertainen Novitan alpakkalanka
Puikot: bambusukkapuikot 3,5


Neuloin itselleni Totorolapaset, joita olin jo monessa blogissa ihaillut. Muokkasin ohjetta siten, että tein ne 44 silmukalla 48 sijasta. Lapasista tuli oikein lämpimät, koska ne on neulottu kaksinkertaisesta alpakkalangasta ja lapasten sisäpuoli on täynnä langanjuoksuja. Näitä oli kiva neuloa, vaikka Totoron mahan kohdalla pitkät langanjuoksut ja langankierrot välillä ärsyttivätkin.




Lapasten kämmenpuolelle ja peukaloihin tein ohjeen mukaisen kuvion sijasta ruutuja, koska ohjeen kuvio olisi edellyttänyt taas langankiertoja pitkien langanjuoksujen vuoksi. Totoro-tekstin jätin myös pois, koska lapasista olisi tullut muuten liian pitkät.



torstai 22. joulukuuta 2011

Paperitähtiä



Askartelin jouluksi isoja ja pieniä joulutähtiä tavallisesta kopiopaperista. Ohje löytyy Ylen sivuilta. Tarkemman ohjeen löysin Made by Johannan blogista.

Hyvää joulua!

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Jouluhuopikkaat


Huovutin vauvalle seuraavaksi jouluksi kulkustossut punaisesta villasta. Huopikkaat on tehty samalla tavoin kuin aiemmassa tossupostauksessani.






keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Pöllölapaset



Neuloin tulevalle vauvalle pienet pöllölapaset. Lapasissa on 32 silmikkaa (4*8) ja ne on neulottu ruskeasta Novitan alpakkalangasta. Lapasten varren tein samalla tavoin junasukissakin. Pöllö on tehty palmikkoneuleena ja ohje on otettu Raverlystä. Neuloin pöllön molemmin puolin 4 nurjaa silmukkaa. Itse pöllö koostuu 8 silmukasta. Lapasten kämmenpuoli on sileää neuletta. Olen neulonut myös tuon Raverlyn ohjeen mukaisen slipoverin, mutta siitä puuttuu vielä silmähelmet, joten postaan pöllöliivistä myöhemmin.




Pöllön ohjeen kääntämisessä meni hiukan aikaa, koska en ymmärrä englanninkielistä neulesanastoa ja lyhenteitä. Ohjeen kääntämisessä Marjutin neulesanastosta olikin paljon apua. Tässä vielä oma suomennokseni pöllökohtaan (tästä tulee siis yksi pöllö): 

1. krs: 2 nurin, 8 oikein, 2 nurin (pöllö syntyy noista 8 keskimmäisestä silmukasta, nurjat ovat reunasilmukoita, jotta pöllö erottuu taustasta)
2. krs: toista 1. krs
3. krs: 2 nurin, nosta 2 silmukkaa apupuikolle työn taakse, neulo 2 s oikein, neulo apupuikon 2 silmukkaa oikein, nosta 2 s apupuikolle työn eteen, neulo 2 s oikein, neulo apupuikon 2 s oikein, 2 nurin
4-10. krs: toista 1. krs
11. krs: toista 3. krs
12. krs: toista 1. krs
13. krs: 2 nurin, 1 oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin, 1 oikein, 2 nurin
14. krs: toista 13. krs
15-16. krs: toista 1. krs
17. krs: toista 3. krs
18. krs: toista 1. krs

lauantai 10. joulukuuta 2011

Piparkakkuja



Huopapiparkakut syntyivät siten, että huovutin ensin levyn ruskeasta villasta. Sitten piirsin piparimuotin ja valkoisen puuvärin avulla levyn täyteen sydämiä ja leikkasin ne irti. Pursotukset on tehty valkoisesta villalangasta tai paperinarusta ompelemalla ne käsin valkoisella ompelulangalla huopaan kiinni. Huopa oli niin paksua, että sain ompeleen tehtyä siten, ettei sitä näy nurjalla puolella. Myös ripustuslenkit on tehty osaan paperinarusta ja osaan villalangasta ja ommeltu ompelulangalla kiinni nurjalta puolelta. 




Huopapipareita voi käyttää joulukoristeina, leikkiruokana tai jouluisina rintaneuloina. Näillä rintakoruilla osallistun Amalian joulukuun haasteeseen



perjantai 9. joulukuuta 2011

Joulutähtiä ja nappipinnejä


Askartelin origami-joulutähtiä eri paksuista lahjanaruista. Ohje tähden taittelemiseen on youtubessa.

Tein myös nappipinnejä liimaamalla napin pinniin ja ompelemalla sen sitten vielä muutamalla pistolla kiinni. 

perjantai 2. joulukuuta 2011

Jouluinen polkkapossu

Tämän possun ompelin jo viime vuonna, mutta silloin minulla ei ollut vielä blogia, joten postaan siitä nyt joulun alla, kun aihe on ajankohtainen. 



Possun idean ja kaavat löysin Lissun väkerrykset ja piperrykset -blogista. Kotoa sattui löytymään punavalkoraidallista kangasta, joten possusta tuli polkagris-karkkien mukaan polkkapossu. Possun nenän ympärille ompelin käsin muutamalla pistolla "renkaan", jotta siitä tuli kärsämäisempi. Saparossa on pätkä kuminauhaa.